Supersnelle eierkoker?

Nee, dit gaat niet over een supersnelle methode om eieren te koken en ook niet over een telefoon die eieren kan koken.

Het gaat over het gebruik van NFC met je telefoon (Android als voorbeeld) om snel je (eier) wekker op je telefoon in te stellen op de voor jouw perfecte kooktijd voor je eieren.

7.5 min eiBij mij is een eitje meestal met 7,5 minuten koken op z’n best.
Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. De één smult van een ‘blubber’-eitje en de ander heeft hem het liefst hardgekookt!

Nu is het nadeel dat je druk bent zo ’s morgens in de keuken. De eitjes gaan eerst in de pan en dan begin je meteen met tafeldekken.

Je hebt op dat moment je handen ‘vol’ met bezigheden. Dan zou het toch reuze handig zijn als je alleen even met je telefoon tegen een NFC-Tag tikt en je elektronische eierwekker in je telefoon begint te lopen, precies de tijd die jij altijd wilt en zonder dat je dat steeds weer moet instellen en activeren op je telefoon.

Dat kan! Waarvoor heb je anders z’on handige smartphone? En hij was nog niet echt goedkoop ook! Dus je wilt er optimaal gebruik van maken!

Let op! Dit hoef je maar één keer te doen en je kunt voortaan duizenden eitjes koken met de voor jouw perfecte kooktijd!

1. Zorg dat je een NFC-Tag hebt. De meest toepasselijk van dit moment vind ik toch wel de “Magnetische NFC-Tag” van NFC-Nederland, omdat je die zoals dat hoort in de keuken op de ijskast kunt klikken, maar elke tag zal functioneren voor dit doel.

2. Installeer (Android) de app NFC Task Launcher

3. Start de App en zorg dat “MY TASKS” in het oranje balkje in het midden staat en klik dan op “+”

4. In het volgende scher kies je “NFC”

5. Geef in het volgende scherm een naam aan de taak b.v. “Perfecte eitjes”.  en druk op nieuw op “+” (Let op! niet op –> dus).

6. Kies nu “ALARMS” en vink het vakje achter “SET TIMER” aan. En druk op “NEXT”

7. Stel nu jouw ideale kooktijd in, bij mij dus “7 minutes 30 seconds”. En druk op “–>”

8. Leg je telefoon op de te programmeren NFC-Tag, wacht even en… klaar.

9. Druk op > om verder te gaan, het programma kan nu uit gezet worden.

Je bent klaar om als een volleerde eierkoker-kok aan de slag te gaan!

Door met je telefoon (niet op lock screen) op de tag te tikken zal je eierwekker vol automatisch starten en je een signaaltje geven als je eitje perfect gekookt is.

Eet smakelijk!